• KOUDE VOORGERECHTEN

    GEITENKAAS & ROOD FRUIT   9,50
    gegratineerd met eilander honing, aardbei, bessen,
    walnoten en tijm op salade


    SCAMPI & PATA NEGRA  12,50
    met meloen, komkommerenbasilicum


    CARPACCIO & TONIJN 11,50
    dungesneden gemarineerde kalfsrib-eye, met pijnboompitten,
    tonijnmayonaise en kappertjes


    PASTRAMI VAN LAM 10,50
    gemarineerde lamsbout met wortel-gembermarmelade
    en fenegriekmosterd


    MEERVAL & GARNAAL & MAKREEL  15,50
    oestermayonaise, sereh, venkel en lavazout


    ZALM & ZALM & ZALM    11,50
    op 3 manieren bereid met zoetzure citroenpuree,
    gedroogde zeesla, radijs en mierikswortel

     


    KRAB & EENDENLEVER  15,50
    witlof, zoute kappertjes en mandarijnpuree







  • WARME VOORGERECHTEN

    BASILICUM & GEDROOGDE TOMAAT 6,50
    romige bouillon met julienne van huisgerookte
    eilander meerval


    BISQUE 7,50
    garnalensoep met Noorse garnaal
    en crème van mierikswortel


    EENDENLEVER   16,50
    met appel, aardbei, granaatappelen en jus van jeneverbes
    (als hoofdgerecht 28,50)


    COQUILLES EN ZEESLA   15,50
    Amelander buikspek, gepofte trostomaat,
    Wakame en balsamico druppels


    WADDEN 16,50
    gestoofde kokkels, Waddenoester, zeewier,
    diepzee garnaal en een vleugje Pernod

     


     



     

  • FRIS TUSSENDOORTJE  4,50
    van kalamansi, witte wijn en limoncello


     


  • UIT DE ZEE

    SLIPTONG   22,50
    3 stuks, gepekelde citroen en limoen


    DAGVERSE VIS dagprijs
    wat de markt ons brengt


    TONIJN & KOMKOMMER  23,50
    gegrild, olijven, tapenade, peultjes en tomaat


    ZEEBAARS & SCAMPI   22,50
    gebakken filet met salsa van tomaat,
    olijven, knoflook en kappertjes


    SCAMPI & COQUILLE & GAMBA   27,50
    in knoflook gebakken op gember risotto,
    kokkels en vanilleolie


    ZEEDUIVEL & SINAASAPPEL   23,50
    gegaard in prosecco, groene asperge,
    sinaasappelschil en saffraanboter

     


     

  • VAN HET LAND

    IBERICO  VARKEN  19,50
    medaillon en lichtgerookte nek met Amelander grillspek,
    zoete uien en saus met jeneverbes


    EENDENBORST & APPEL 19,50
    gebakken met compote van appelenframboos,
    en saus van calvados


    KALF& ZWEZERIK  24,50
    lendebiefstuk met zwezerik, geglaceerde
    sjalot en kalfsjus


    SIMMENTALER RIB EYE  24,50
    karaktervol rund uit de Alpen met zoete aardappel
    en groene peper saus


    LAMRIBSTUK  27,50
    uit de oven met knoflook, honing-tijm, basilicum, Hollumer mosterd
    en rode wijn saus


    LAM & TRAPPIST 23,50
    rump steak, knoflookenoesterzwam met saus
    van trappist Westmalle

     


    ONZE VERRASSINGSMENU'S

    3 GANGEN VERRASSINGSMENU 33,50
    bijpassend wijnarrangement 16,50


    4 GANGEN VERRASSINGSMENU 43,50
    bijpassend wijnarrangement 21,50


    5 GANGEN VERRASSINGSMENU 49,50
    bijpassend wijnarrangement 25,50

     


  • VEGETARISCH & MAALTIJDSALADE

    LASAGNE 19,50
    met aubergine, courgette en pomodori tomaten,
    gegratineerd met Fryske Tynjetaler kaas


    RISOTTO & BLAUWE WOLVEGA  18,50
    met tomaat, paddenstoel, rozijnen en kroepoek


    GRANDE SALADE  16,50
    grote salade met noten, Amelander kaas, tomaat
    en honing-mosterd vinaigrette


    al onze hoofdgerechten worden geserveerd
    met aardappel, rabarber en groente.


    Frietes extra 1,50

     

  • VOOR DE JEUGD

    PANNENKOEK 4,50


    PASTA BOLOGNAISE 6,50


    KROKET OF FRIKANDEL 6,50
    met patat en appelmoes


    KIPNUGGETS, BIEFSTUK OF HAMBURGER 7,50
    met patat en appelmoes


    KINDERIJS 4,50
    met verrassing

     


  • NAGERECHTEN

    SÛKERBROOD & BOFFERT  7,50
    in roomboter gebakken, met vanillesaus, ijs van
    Amelander dûmkes en frangelico


    JONAGOLD & TARTE TATIN 8,50
    ijs van tarte tatin, amandel, frisse appel
    en caramel


    AARDBEI & SINAASAPPEL  11,50
    sorbetijs van aardbei met parfait van sinaasappel,
    en een glaasje Grand Marnier


    WHISKY & PROEVEN  15,50
    proeverij van drie soorten malt whisky met
    Old Amsterdam en pure chocolade


    KAAS 13,50
    Friese kaas, Amelander kaas, Franse kaas,
    vijgenbrood en appelstroop
    oude port 4,90


    OREO & CHOCOLADE 9,50
    ijs van oreo, parfait van chocolade met
    chocoladeschaafsel en saus van bergamot


    KOFFIE & CHOCOLADE  7,50
    café crème, bonbons en cranberry brokken